Nu är vår film om vårt Erasmus+ projekt klart!

Nu är vår film om vårt Erasmus+ projekt klart!

Se filmen om Erasmus+ Yrkesutbildning 2019-2021

 

Kort beskrivning av filmen

Anki Holst presenterar programmet Erasmus+ och berättar att studerande kan göra praktik utomlands.

Linda Blomberg informerar om projektet. Westum* är konsortieägaren. Hon poängterar att det är viktigt att validera och utvärdera deltagarens läranderesultat och utveckling efter mobiliteten.

Marita Walter jobbskuggade tillsammans med sin kollega Pedram Koublani. De är lärare på kombinationsutbildningarna, där den studerande går på en yrkesutbildning kombinerad med svenska. Marita vill gärna åka till Finland igen för ett undervisningsuppdrag.

Sara Lundin på YH*-utbildningen Medicinsk sekreterare. Hon har gjort sin LIA* på Island. Hon berättar om vilka erfarenheter och läranderesultat hon har fått med sig, bland annat om ländernas olika journalsystem.

Lucia Paust på den textila YH*-utbildningen var i England. Hon fick ett fantastiskt mottagande på fabriken och är mycket nöjd med sin LIA*. Bilder på kläder hon tagit fram genom mönsterkonstruktionen visas upp i filmen. Lucia hade gärna stannat längre än fem veckor.

David Raja jobbskuggade hos en utbildningsanordnare i Haag och fick kunskap om dess It-utbildningar och tekniska kompetens.

Sanna Bergenholtz var på ett bageri i London. Hon har väldigt goda erfarenheter av sin praktik i England. Hon har fått erfarenhet av praktiken i England, som hon inte hade kunnat få i Sverige. Hon trivdes väldigt bra och hon rekommenderar Erasmus+ till alla.

* LIA = Lärande i arbete = Praktik

* YH = Yrkeshögskola kvalifikation som motsvarar EQF5

* Westum är en nätverksorganisation bestående av 35 kommunala lärcentra och vuxenutbildningar i Västsverige.

No Comments

Post A Comment

Top